Tallikommentit

 


Mr Bellamy 
Lahdessa Mr Bellamy teki erittäin hyvän juoksun. Ajoin keulassa, missä jouduin revittämään yhden puolikkaan turhan kovaa, kun kaveri prässäsi meitä. Välirykäisyyn paloi ehkä jopa voitto. Mr Bellamy lähtee hyvin liikkeelle ja pystyy pitämään johtopaikan. Siitä ajetaan, kun toisten takaa hevonen on arka.
(Marko Heikari)


Homehill's Hugo 
Hevonen oli ollut viimeksi toisten takana kovin nahkea ja varmaan sitä kiukutti kuraiset olosuhteet. Jätetään nyt vähän enemmän korvia auki ja uskotaan ainakin parempaan esitykseen kuin viimeksi.
(Jyrki Tammimetsä)


True Value 
Tallin hevosista nimenomaan True Valuella on ollut eniten ongelmia veriarvojen kanssa. Toivottavasti niitä saadaan jossain vaiheessa ylöspäin. Silloin True Value pystyy parantamaan. Hevonen näyttää Ferrarilta, mutta suoritukset radalla ei ole samaa tasoa. True Value lähtee kohtuullisen hyvin liikkeelle ja saa hyvän juoksun.
(Pasi Tikkala)


Black Maya 
Tamma on väläytellyt viime aikoina, ja pikku hiljaa sen pitäisi alkaa onnistumaan. Aluksi olin Teivon suoritukseen pettynyt, mutta kotona en enää ollutkaan, kun katsoin lähdön uudelleen. Satsasin starttiin, minkä jälkeen tamma jäi painamaan päälle. Kouvolassa joudun aprikoimaan, että satsaanko lähtöön vai en. Black Maya menee hyvin kuolemanpaikaltakin, mutta olisi ihanteellisempaa jos se pääsisi johonkin hyvään juoksupaikkaan. Hyviä hevosia on muillakin, mutta suoraan sanottuna lähden voittamaan tätä lähtöä.
(Jouko Tarvainen)


Nizza 
Tamma löi viime kisassaan jänteeseen aika pahasti, ja jalkaa jouduttiin hoitamaan. Nizza sai eläinlääkäriltä starttiluvan, joten nyt palataan tauolta. Harjoituksissa tamma on ollut aivan hyvä, mutta tauolta tullaan matalalla profiililla. Nizza on kyvykäs menijä, mutta ei se välttämättä pysty voittamaan suoraan tauolta. Sijoitus toton tuntumassa olisi hyvä saavutus.
(Marko Heikari)


Ziggo K.A. 
Tamma oli kuukausikaupalla sairaana eli paussin aikana on ollut enemmän ja vähemmän vaikeuksia. Viime aikoina Ziggo K.A. on ollut parempi, muttei vieläkään priima. Mm. veriarvoissa on vielä sanomista, mutta loputtomiin täydellistä tilannetta ei voi odottaa vaan jossain vaiheessa pitää ajaa kilpaakin. Tällä viikolla yksi tallin hevonen tuli kipeäksi, mutta kaiken kaikkiaan tuntuu siltä että alamme olemaan voiton puolella. Viimeksi Ziggo K.A. meni 14 läpi jonkinlaiselta tauolta eli se on oikea hevonen olemassaan, jos kaikki pelittää. Varmaankin se nätin juoksun saa, kun hulluttelemaan ei ole tarkoitus lähteä. Pärjääminen ei yllättäisi, kun treeneissä Ziggo K.A. on ollut hyvä.
(Pasi Tikkala)


10  Geremi Boko 
Hevonen menee toisella radalla kuin makaroni ja sillä olisi kyllä hyvä päästä ajamaan sisärataa. Tämä on tavallaan varma suorittaja, muttei se kovin innokas taistelija ole lopussa, ainakaan jos alussa on pitänyt satsata. Antti halusi hevoselle kokolaput ja kokeillaan niitä nyt. Aiemmin se oli liian kuuma siihen kokeiluun, mutta nyt rauhoittunut jo hieman liiaksikin. Takarivi on mailille paha paikka asemien saamista ajatellen ja laskee odotuksia.
(Jyrki Tammimetsä)


Puce Tanic E. 
Tällä viikolla ori on yskinyt ja joudun jättämään sen pois Kouvolasta.
(Jeroen Van Craen)


Rowhill's Jack 
Odottelimme, että kesä menee ohi, kun Rowhill's Jackilla on allergiaa. Syksyllä oireet helpottavat. Samalla hevosta hoidettiin, ja tällä hetkellä se on terveen tuntuinen. Rowhill's Jack saattaa olla tukkoinen tässä kisassa, kun pari kuukautta on paussia alla. Hevonen avaa asiallisesti, mutta kauhean nopea se ei ole. Toivon, että hevonen tekee asiallisen esityksen ja osoittaa palautuneen normaalille tasolleen. Olisin rahasijaan tyytyväinen. Hevonen juoksee takakengittä.
(Hanna Pasanen)


Bouncing Hill 
Ruuna on ollut sairaspaussilla pitkään Ziggo K.A.:n (lähtö 5 nro 4) tavoin. Lähtöpaikka on ulkona, ja näissä sarjoissa rupeaa olemaan kova vastus. Toivon, että Bouncing Hill on tauolta rahoilla. Kaikki siitä ylöspäin on plussaa. Tärkeintä on päästä kilpailemaan jälleen säännöllisesti, ja Bouncing Hill parantaa, kun kelit viilenevät. Kesällä hevosen henki ei kulje parhaalla mahdollisella tavalla.
(Pasi Tikkala)


Tango Roc 
Hevonen loukkaantui tammikuussa ja jäi tauolle, kun jalkaan tuli paha haava. Tango Rocia on paussin aikana elvytetty ja nyt tilanne alkaa näyttää paremmalta. Tango Roc tuli minulle viime vuonna rikkinäisenä, ja viime aikoina sitä on päästy treenaamaan terveenä. Hevonen on ollut asiallinen kovimmillaan 21-22 vauhtia ajetuissa harjoituksissa. Kasirata ei masenna, kun nätti selkäjuoksu oli joka tapauksessa toiveissa. Kokeillaan lopussa, jos on varaa. Tämä on puhtaasti kokeilustartti.
(Henna Haavisto)


11  Jamie Hyneman 
Vermossa hevonen teki hyvän juoksun kärkipäästä. Jamie Hyneman on kestänyt kovankin vauhdin keulassa, mutta pitäisi sen pärjätä muualtakin. Viimeksi sijoitus oli hyvä, kun juoksimme perällä viimeisenä ja matkavauhti oli hiljaista. Meidän kannalta tempo olisi saanut olla pari sekuntia reippaampaa. Harjoituksissa Jamie Hyneman on ollut hyvä, ja Vermon kovan startin jälkeen se tuntui entistä paremmalta. Saa nähdä, miten Ari (Moilanen) ajaa 11-radalta. Toivon, että Jamie Hyneman nousee korkealle. Paremmalta lähtöpaikalta olisin odottanut voittoa, mutta 11-radalta olemme hieman muiden armoilla. Sellaista hevosta ei näytä olevan viivalla mille emme pärjää.
(Marko Redsven)


Summer Season 
Tamma kilpailee hyvässä kunnossa. Vermossa Summer Season teki hyvän juoksun ja meni 15 läpi. Lähtöpaikka on ulkona, ja juoksun pitää hieman onnistua. Eteenpäin ajetaan, muttei kuolemanpaikalle ellei ole pakko. Kyllä hevonen siitäkin menee. Mielestäni Summer Seasonin pitää kamppailla kärjessä ja olla lähellä totosijaa.
(Jeroen Van Craen)


11  Eeyore 
Hevonen hankittiin kesäkuun alussa. Emäpuoli sillä on kunnossa. Eeyorelle ajettiin aluksi peruskuntoa, kun hevonen oli edellisellä omistajalla pari kuukautta ajamatta. Viime ajat tammaa on valmisteltu kilpailuun. Olen katsonut viime starttien videoita ja Asko (Hyvönen) on käynyt pari kertaa ajamassa harjoitusraveissa. Lähtöpaikka on mikä on, ja odotuksista on paha sanoa, kun en tiedä onko Eeyore lehmä vai hieho. Kertaakaan se ei ole urallaan voittanut. Odotukset ovat joka tapauksessa varovaisen positiiviset.
(Jyrki Tuomela)


Disain 
Viimeksi hevonen oli lämmityksessä mainio, mutta itse startissa Disain ampaisi laukalle heti kun käänsin sen kilpailusuuntaan. Hevosen sielunelämään on vaikea päästä käsiksi ja siksi odotuksia on hankala asettaa. Ehkä sitä ei täysin kannata peleistä unohtaa.
(Jouko Tarvainen)


11  Pyöriän Wiising 
Hevonen tekee tasaista työtä. Voittoa ajatellen viimeinen puristus on uupunut. Syksyllä ja talvella Pyöriän Wiising rupeaa pärjäämään, kun vauhdit hiljenevät. Kurakelikään ei hevosta haittaa.
(Marko Heikari)