Tallikommentit

 


Madrid 
Tauon taustalla on hankosidevamma. Viime kaudella Madrid ruunattiin ja takajalkoja laiteltiin. Koelähdössä hevonen meni viimeisellä satasella hapoille, mikä oli ymmärrettävää, kun kovaa ei oltu ajettu ennen koetta. Lähtöpaikka on aivan hyvä, kun hevonen lähtee asiallisesti matkaan. Katsotaan, miten juoksunkulku lähtee kulkemaan. Olisi tärkeintä, että hevonen pysyisi terveenä ja kasassa, jolloin sillä pystyisi ajamaan kilpaa muutaman viikon välein. Startanneilla on etu, kun Madrid ei viime kaudellakaan startannut kertaakaan. Toivon hyvää sijoitusta, mutten ole pettynyt, vaikka hevonen ei tätä lähtöä voittaisikaan.
(Tapio Mäki-Tulokas)


Merit 
Luulin, että hevoselle tuli Forssassa jalkavamma. Meritille tuli pieni polkeama toiseen etujalkaan, jota hevonen aristeli selvästi. Kotona Merit on ollut oikein hyvä, mutta Madridille on vaikea pärjätä tässä lähdössä.
(Olli Koivunen)


Andree 
Hevonen loukkasi aika reippaasti lonkkaansa, mihin on jouduttu antamaan päivittäistä hoitoa. Ilman takapakkia starttiviivalle olisi tultu aikaisemmin. Hiittiä on päästy ajamaan mukavasti ja koelähdön jälkeen on kiristetty ruuvia. En ole sillä mielellä liikkeellä, että hevonen parantaa starttien myötä, vaan sitä on yritetty reippailla hiiteillä saada hyvään starttivalmiuteen. Andree omaa kovan kilpailuvietin ja on niin kunnianhimoinen kilpailija, ettei sitä voi tuoda keskenkuntoisena radoille kun lähdötkin ovat kovia. Alussa sitä ei voi ottaa kiinni, kun laukka tulee väkisin. Ensimmäisellä takasuoralla sillä voi antaa keulan pois ja uskonkin, että näin tehdään, jos Madrid tulee rinnalle.
(Sari Tamminen)


Firemaker 
Tamma on ollut tosi hyvän tuntuinen kotona, mutta se on vielä paksussa kunnossa. Köyhtyä saa muttei laihtua, ja Firemaker on tällä hetkellä juuri sen näköinen. Olen yrittänyt pöllyytellä sitä kotona jonkin verran. Firemaker on yritteliäs tamma, joka tekee aina parhaansa. Toivottavasti se ei hötkyile ja loikkaile nelosradalta liikkeelle. Ei tamman pitäisi helpolla laukata.
(Sari Tamminen)


11  Honey Avenger 
Tamma on treenien perusteella mielenkiintoinen menijä. Se tuli hyvässä kunnossa Perttuselta, ja tammaan on tutustuttu rauhassa ajan kanssa. Yhdet harjoitusravit ajettiin maltillisesti. Honey Avenger on pikkujuoksijan oloinen, joka näyttää sitten starteissa, että kuinka kova venymiskyky sisältä löytyy. En tiedä, miten hevonen lähtee voltista enkä tunne vastusta. Toivottavasti tamma pystyy olemaan rahoilla. Kengittä todennäköisesti ajetaan.
(Kirsi-Marja Sell)


13  Amazing Warrior 
Paussi on mennyt mukavasti eikä isompia sanomisia ole ollut pientä flunssaa lukuun ottamatta. Talvella Amazing Warrioria treenattiin suunnitellusti ja muutama ratahiitti on alla ennen tätä kisaa. Kovimmillaan ajoin viikko sitten karvan alle 22-vauhtia läpi. Sen perusteella ajattelin, että hevosen voi ilmoittaa starttiin. Halusin startata volttilähdössä, kun auton perästä mennään niin pahuksen kovaa heti startista alkaen. Sijoittumispaineita ei tässä kisassa ole ja tulos saa olla mikä tahansa kunhan Amazing Warrior tulee hyvällä tyylillä maaliin. Hevonen voi olla hyväkin tässä kisassa, kun se ei tunnu kotona miltään mutta terästäytyy itse startissa.
(Seppo Mäntyniemi)


Veeran Vendla 
Viime kisan jälkeen tamma satutti jalkaansa. Se oli ilmoitettu Jyväskylään, mutta mietin, että jääköön tauolle samalla. Talvi treenailtiin suunnitellusti ja ennen tätä kisaa ajettiin alle yksi hiitti, missä hevonen oli aivan hyvä. Veeran Vendla ei siis tule starttiin suoraan perustreenistä. Toivottavasti kiimaongelmat eivät tule väliin lämpimien kelien myötä. Lähtöpaikka on hyvä ja nopealla lähtijällä pitää yrittää päästä lähelle kärkeä. Auton takaa sitä on turha yrittää pitää kiinni, jos hevonen on sillä päällä. Totosauma pitäisi olla olemassa, jos hevonen suorittaa tasollaan. Veeran Vendla menee kevyellä balanssilla ja jenkkikärryillä, joilla hevonen otti kaikki viime kauden voittonsa.
(Jani Huusko)


Voima-Simo 
Talvikelejä ei voinut laskea eduksi, kun hokkikenkä ei passannut alle parhaalla mahdollisella tavalla. Teivossa hevonen lipsautti toista takakinnertä, joka revähti. Me hölmöt menimme starttaamaan Seinäjoella, missä ravi ei ollut sataprosenttista. Talvella en päässyt ajamaan hevosta kuten olisin halunnut. Pari kertaa on käyty hiitillä. Hevonen on mennyt nousujohteisesti ja tuntunut siltä, että se voisi starttien myötä lähteä menemään hyvin. Turussa ei startata suurin odotuksin. Voima-Simo on vielä kysymysmerkki, mutta ilmoitin mukaan, kun sopiva sarja oli tarjolla. Volttilähtö olisi ollut hevoselle sopivampi.
(Henri Tapala)


10  Tohtori 
Nelivuotiaiden ikäluokka oli viime kaudella jäätävä, eikä Tohtori pärjännyt parhaille ollenkaan. Se jäi sata metriä parhaista, mutta meni täksi hevoseksi hyvin ja sai kovista lähdöistä rutiinia. Talvi on mennyt hyvin ja hevosta on saatu treenata rauhassa. Tohtori on aavistuksen mennyt eteenpäin. Koitan rakentaa siitä pitkäaikaista kilpa- ja harrastehevosta itselleni. Startti kerrallaan mennään ilman suurempia paineita tulevaisuudesta. Rahasija tyydyttäisi ensimmäisessä kisassa.
(Minna Moilanen)


Volume Ace 
Viime kisan jälkeen ruunaa treenattiin aika paljon lisää. Sillä on ajettu muutama hiitti terävämmin, joista kovavauhtisin oli Sahara B Boyn kanssa ajettu 18 -vauhtinen harjoitus puolitoista viikkoa sitten. Sahara B Boy meni keskiviikkona 13,4 läpi, mutta se ei tarkoita sitä, että Volume Ace menisi tässä startissa yhtä kovaa. Kisaan vaihdetaan treenibalanssista alumiinit alle. Epäilen, ettei hevonen saa pidettyä johtopaikkaa, mistä ajaisin tämän lähdön mieluiten. Koitan reippaasti matkaan, eikä paniikki iske vaikka hevonen jäisi pussiinkin. Tämä ei ole uran kohokohta ja lähtöjä riittää tulevaisuudessakin. Sijoituksella ei ole väliä vaan sillä, että hevonen tekee hyvän juoksun. Totta kai toivon, että ruuna voittaisi tämän lähdön, sillä se on luokaltaan lähdön paras hevonen.
(Anssi Nurminen)


One Direction 
Hevonen oli pitkään kipeänä, ja tervehtymisessä kesti monta kuukautta, kun kaikenlaista flunssaa ja bakteeritulehduksia oli kiusana. Olen päässyt treenaamaan viimeiset pari kuukautta normaalisti ja hevonen on saanut olla terveenä. Muutaman kerran on käyty radalla. Lähtö näytti kovalta, eikä tässä vaiheessa ajeta hampaat irvessä. Yritetään hyvään paikkaan parijonossa, mistä voi lopussa katsoa mihin hevonen riittää. One Direction juoksi viime kaudella kipeänä kilpaa, eli olisi tärkeää, että hevonen saisi hyvän mielen ensimmäisestä kisasta eikä väsyisi.
(Hanna Lepistö)


11  Donatello Hoss 
Tamma on ollut asiallisen tuntuinen, mutta lähtöpaikka on tällä kertaa tosi kurja. Voittoon asti nouseminen on erittäin hankalaa, joten yritetään raapia mahdollisimman hyvä sijoitus tästä kisasta. Jenkkikärryt laitetaan perään ja kenkiä riisutaan. Todennäköisimmin hevonen menee ilman kaikkia kenkiä.
(Tapio Mäki-Tulokas)


12  Wall Street Comery 
Hevonen kilpailee hyvässä iskussa. Lähtöpaikka pudottaa tosi paljon menestymismahdollisuuksia, kun hevonen olisi paras kärkipäästä.
(Olli Koivunen)