Tallikommentit

 


Replay Pellini 
Ruuna oli kesällä tosi vaisu. Se sairasti aika pahasti ja en tiedä oliko se allergiaa vai virusta. Nyt se on piristynyt paljon. Olisi odottanut siltä varmasti huippusuoritusta, mutta nyt on päästy viimeistelemään tosi huonosti kelien vuoksi. Se on hyvä hevonen tähän lähtöön. Kuski saa tehdä ratkaisun oman päänsä mukaan. Jos hevonen on normaali, niin se lähtee lujaa ja siitä ei ole helppo tulla ohi. Pieni arvoitus, mutta jotenkin tästä on isot odotukset tähän jatkoon kuitenkin.
(Marko Hakkarainen)


Diablo Sisu 
Diablo on saanut nyt kolme starttia tauolta ja se alkaa olla sellainen kuin mikä se normaalikunnossaan on. Viimeksi ajettiin matkalla hiljaa ja tämä tuli sitä samaa kymppiä viimeisen puolikkaan kuin muutkin. Hokit ei haittaa ja kyllä tämä tässä talven mittaan jonkin lähdön voittaa, kun saa mieleisensä juoksun. Ei tämä lähtö pahalta näytä, joten miksei se voitto voisi tulla tässä, mutta ei tämä koskaan mikään jättisuosikki saa lähdöissään olla.
(Mauri Jaara)


Smooth Criminal 
Ruuna on selkeästi talvihevonen. Se on ennenkin ollut kesät meillä kotona ja mennyt sitten talveksi Melkko-Soroselle. Sillä ajettiin harjoitusraveissa 18-läpi ja käyn sitä vielä vähän pöllyyttämässä lauantai-iltana, että kyllä sillä pitäisi henget olla auki. Ykeensä hevonen on ollut ihan hyvä tauolta, mutta ajetaan nyt tuosta nätisti sisärataa jakoitetaan lopussa, jos on tilaa ja voimia. Ajetaan tämä startti ja mietitään, että lähteekö hevonen taas vanhaan tuttuun paikkaan, vai muualle, vai touhutaanko sitten sen kanssa itse.
(Jari Sipola)


Good Dynamite 
Ruuna on vähän ailahdellut, mutta nyt on hyvä paikka, josta voidaan kytätä hyvää sisäratajuoksua. Jos se saa sellaisen mieleisensä juoksun, niin se voi kamppailla totosijasta, mutta voitto olisi toki yllätys.
(Marko Hakkarainen)


Willy Wingston 
Ruuna sairasti aika pitkään tuossa loppukesästä ja taukoa kertyi. On sitä nyt tasaisesti treenattu jo jonkin aikaa ja tästä aloitetaan. Sille oli meilläpäin tosi huonosti sarjoja, niin piti laittaa se sitten tähän avoimeen. Aika matalalla profiililla ja taktiikalla tämä eka kisa ajetaan. Se ei ole tainnut näin pitkää taukoa pitääkään ja on tietenkin vähän arvoitus. Viikon päästä Oulussa on divisioonakarsinta ja tämä lähtö ajetaan kuitenkin vähän sitä silmällä pitäen.
(Mauri Jaara)


Broadway Appolo 
Lähtöpaikka on hieman ulkona, mutta onneksi Broadway Appolo on kuitenkin aika nopea startista. Suoritustaso on vakiintunut hyväksi, mitä sen kanssa on tarkkojen ajojen myötä haettukin.
(Santtu Raitala)


Alvar Hem 
Ruuna on ollut meillä jonkin aikaa. Sitä on ajettu paljon porukassa ja se on muuttunut monellakin tavalla edukseen. Sillä on hirveä vauhti ja kykyjä nousta sarjoissaan paljonkin, mutta se menee vielä starteissa vähän jarru päällä. Hiljalleen se on päässyt sisään meidän systeemeihin ja ihan mukavia esityksiähän se on tehnyt starteissa. Tämä voittaa vielä paljon lähtöjä, kun se joku päivä haluaa antaa kaiken ulos, mutta nyt tämä on vielä vähän opiskelua. Ilman muuta hevonen voi voittaa tämän, mutta ei siihen täysillä voi vielä luottaa.
(Mauri Jaara)


10  I.P. Vapari 
Ori palaa tauolta ja siinä mielessä vähän kysymysmerkkinä, että sitä ei ole päästy ajokelien vuoksi liikuttamaan ihan niin reippaasti kuin olisin halunnut. Tästä nyt kuitenkin aloitetaan ja hevosella on hyvä fysiikka sarjoihinsa. Eiköhän se jonkinlaisen esityksen tee heti, mutta tosiaan valmistelut olisivat voineet olla paremmatkin.
(Harri Kotilainen)


12  Ruhvanan Urho 
Ajoin hevosta viimeksi ensimmäistä kertaa, kun se hävisi hyvälle hevoselle tehden kelpo esityksen. Epävarmuutta on vielä ilmassa, eikä laukka saa yllättää, mutta ravilla sillä on oma saumansa menestyä.
(Santtu Raitala)


Curakao 
Ennen taukoa tuli laukkoja ja kun hevosta tutkittiin, niin huollettavaahan siitä löytyi, joten ei se huvikseen hyppinyt. Ihan asialliselta hevonen on tuntunut tässä tauolta paluun alla ja uskoisin, että se tekee heti ihan hyvän esityksen. Paikka on hyvä ja alkuun varmaan satsataan, kun tämä on tehnyt keulasta melkeinpä parhaat juoksunsa.
(Harri Kotilainen)


Jeppas Roulett 
Hevonen on ollut aivan asiallinen viime starteissaan ja viimeksi se suoriutui hyvin kovassa porukassa. Voi olla, että täysi matka on mailia enemmän Jeppas Roulettin juttu.
(Santtu Raitala)


Gladstone Comery 
Ruuna on väläytellyt, mutta tämä on nyt matalan profiilin testistartti. Hokit eivät ole aiemmin sopineet ja koitetaan nyt onko siihen tullut muutosta. Yllättäyisin, jos se pärjää, mutta toivotaan, että se olisi oppinut menemään vähän niilläkin.
(Marko Hakkarainen)


Kivarin Quickstep 
Tämä on vielä varsin lapsellinen tapaus ja viimeksikin sen piti alussa tapailla väkisin peitsin kautta laukalle. Sen jälkeen se polki 16-kyytiä läpi. Kykyjä on paljon tällaiseen lähtöön ja jos hevonen ravaa, niin se kyllä pärjää tässä.
(Mauri Jaara)