Tallikommentit

 


Boss 
Boss teki viimeksi tosi hyvän juoksun ja kesti kunnialla pitkän kirin kolmatta rataa pitkin. Pitkä matka sopii, mutta pieni kysymysmerkki tuli viikolla, kun hevonen sotki kannalleen viimeistelyissä. Pitää vielä katsoa jalan tilanne startin alla, mutta jos viivalla ollaan, kaiken pitäisi olla kunnossa.
(Emma Väre)


Zeus Kemp 
Olimme oikein tyytyväisiä Zeus Kempin ensimmäiseen starttiin vakavan loukkaantumisen aiheuttamalta pitkältä tauolta. Hannu ajoi nätisti ja hevonen tuli kovaa loppua. Ruuna oli sen verran hyvä, että päätettiin ilmoittaa heti seuraavaksi lauantain lähtöön. Viimeksi Zeus Kemp kilpaili vielä ihan perusvehkeillä. Nyt laitetaan ainakin vedettävät korvapallot, ja ehkä myös jenkkityyliset kärryt sekä vedettävät puolilaput. Startit vasta näyttävät, nouseeko ruuna vielä tasolleen ja miten se kestää kilpailemista. Jos kaikki menee hyvin, uskon että kovapäinen hevonen palaa vielä ainakin lähelle sitä tasoa, millä parhaimmillaan kilpaili.
(Niki Finnström)


William Birdland 
Pääsin ajamaan William Birdlandilla viime viikonloppuna suunnitellusti reipasta, mutta sitten hevonen sai takaseensa pienen haavan, mihin tuli imusuonentulehdus. Sen vuoksi viikolla on päästy ajamaan vain hölkkää ja kävelyä. Tässä vaiheessa (torstaina iltapäivällä) on vielä pieni kysymysmerkki, starttaako ori. Jos jalassa on nestettä vielä lauantaina aamulla, hevonen jää tietysti pois. Mitään riskejä ei oteta. William Birdland on luokaltaan lähdön paras hevonen ja jos viivalla ollaan, se voi ihan hyvin pärjätä, vaikka viikolla kaikki ei mennytkään nappiin. Balanssiin ei ole suunniteltu muutoksia.
(Tapio Mäki-Tulokas)


Ponutella 
Ajoin Kankaanpäässä Marinka-ajossa Tähtisäihkeellä, joka on ihan jonkinlaisessa kunnossa, mutta Ponutellan ohi ei ollut mitään asiaa. Kun hevosta sitten tarjottiin minulle, ostin pois sillä ajatuksella, että tamma voi ihan hyvin nousta aika korkeallekin. Se on kuitenkin ollut tallissa vasta vajaat pari viikkoa, joten mitään varmaa ei osaa vielä sanoa. Sen mitä on ajettu, Ponutella on tuntunut ihan hyvältä. Kengitys ja varustus on tarkoitus pitää samana kuin tamman edellisissä kilpailuissa.
(Jouni Miettinen)


Cantona America 
Cantona America on ollut oikein hyvä taukonsa jälkeen ja kilpailee kovassa kunnossa. Se lähtee reippaasti ja jos ykkösradalta saa keulat pidettyä, siitä varmaankin myös ajetaan. Varsinkin keulasta Cantona American pitäisi olla aika lähellä. Kunnon ei pitäisi olla ainakaan laskussa. Tähän starttiin ei todennäköisesti tehdä varustemuutoksia.
(Niki Finnström)


Sunbeam 
Sunbeam sairastui kurkunpäätulehdukseen ja jää pois.
(Tapio Mäki-Tulokas)


Larvan Hurmos 
Larvan Hurmoksessa kävi varmaankin jotain virusta Kuninkuusravien aikaan. Viime juoksuissa hevonen on ollut taas hyvä. Moilasen mukaan ori jäi Tähtisprintterissä ihan ajamattomaksi, ja viimeksi Porissa se näytti voittavan aika helposti. Hevosen kunto on viime treenien perusteella ihan ennallaan.
(Jouni Miettinen)


10  Riipinen 
Riipinen ei ole koskaan heittänyt hanskoja tiskiin, joten ilmoitin neljälle kilometrille. Ori sai viime vuonnakin rahaa tässä samassa kisassa, joten miksei ihan hyvin taas. Hammarin Arton mukaan Riipinen olisi voittanut viimeksi ilman laukkaa ja itsekin katsoin, että tuskin muut olisivat saaneet sitä kiinni.
(Jouni Miettinen)


14  Vixen 
Ori oli pettymys Oulussa, vaikka eihän siellä vauhdinjakokaan suosinut. Ehkä se ei ole enää ihan siinä huippuvireessä, mutta voisi terävöityä startti alla ja ainahan se on Forssilla ollut terävämpi kuin minulla. Tähän kisaan ollaan osallistuttu monena vuonna ja aina ollaan oltu totossa. Aivan kärkisija mielessä tullaan Forssaan nytkin.
(Markus Porokka)


16  Rapin Aatos 
Rapin Aatos kiri viimeksi hyvin, ihan samoja vauhteja kuin Larvan Hurmos. Kaiken lisäksi Markkulan Seppo sanoi, että varoja jäi ja kiriin olisi voinut lähteä aikaisemminkin. Hevonen on kunnossa ja varsinkin jos se pääsee nousemaan Vixenin ja Metkutuksen vetävissä selissä, mahdollisuudet on mihin vain. Minusta tämä näyttää lähdöltä, jossa pitkän takamatkan hevoset ovat vahvoilla.
(Jouni Miettinen)


Rose Coger 
Rose Coger ei suorittanut viimeksi tasollaan. Se ei saanut itsestään irti, kun veriarvoissa oli sanomista. Nyt kaikki on taas hyvin eikä starttivälin pitäisi haitata meneväistä hevosta, joten odottelen hevosen olevan taas yhtä hyvä kuin kesämmällä. Torstain viimeistelyissä Rose Coger oli tosi terävä. Se menee ilman etukenkiä ja normikärryistä. Varustukseen laitetaan vetolaput ja vetopallot.
(Emma Väre)


Lindalike 
Lindaliken voitto Jokimaalla oli yllätys, kun olen ajatellut että tamma on jo vähän ehtoopuolella kilpailuhommien suhteen. Viimeksi Turussa Lindalike joutui kolariin. Se hylättiin kävelystä, mutta mielestäni oikeampi tapa esittää asia olisi ollut keskeytys. Tamma kolhaisi kolarissa jalkaansa ja sitä piti lääkitä, mutta onneksi kyseessä ei ollut mitään turvottelua vakavampaa. Treenaamaan on päästy ihan normaalisti ja tamma tuntuu olevan peevelin paineissaan, kuten usein ennenkin. Luulisin että se kilpailee lauantaina ihan tutulla tasollaan.
(Marjaana Tuominen)


Ultimaluna Grif 
Ultimaluna Grif on ollut meillä vasta pari viikkoa. Se muutti tuosta ihan naapurista 250 metrin päästä ja ajatus on ollut, että yritetään muuttaa tamman arjesta mahdollisimman vähän asioita. Esimerkiksi treenipaikat ovat edelleen ihan samat, samoin jopa tamman tarhakaveri. Treenattu on tosi rauhassa, mitään tiukkaa ei ole ollut ohjelmassa. Tiistain ajettiin intervallia hiekalla ja kaikki tuntui olevan kunnossa. Gloria Web ja Willow Pride ainakin ovat kunnioitettavia vastustajia, mutta sormituntumalta sanoisin, että kyllä niitäkin vastaan uskaltaa lähteä kokeilemaan. Hevonen menee ilman etukenkiä kuten viimeksi ja jenkkikärryillä. Samoin avovehkeillä jatketaan. Minun tietojeni mukaan Ultimaluna Grifiltä ei ole vielä koskaan avattu korvia kilpailutilanteessa. Tärkeintä on että hevonen pysyy rauhallisena.
(Petri Salmela)


Lolo Lee 
Lolo Leessä kävi pientä flunssaa ja siksi hevonen ei ollut Best Ladyn aikaan oma itsensä. Viimeksi se oli taas hyvä, mutta jäi täysissä voimissa pussiin. Jos viimeisellä puolikkaalla olisi tullut tilaa, Lolo Lee olisi ollut toinen. Tamma on hyvässä kunnossa, mutta saatiin huonoin mahdollinen lähtöpaikka. Tuolta ei auta kuin toivoa ylivauhtista juoksua.
(Tapio Mäki-Tulokas)


Millstone's Vivid 
Millstone's Vivid on hyvällä mallilla. Se oli viimeksi paras mitä on ollut minun ajamanani pitkään, pitkään aikaan. Näin kovassa lähdössä voittoon asti on vaikea uskoa, mutta jos juoksunkulku suosii ja kenttä kääntyy lopussa, Millstone's Vivid voi olla yllättävän korkealla.
(Emma Väre)


10  Stoneisle Ocean 
Kesällä oli helppo huomata, että jokin mättää hevosella. Peli vihellettiin poikki pian Suur-Hollolan välierän jälkeen, kun tamman yleiskunto alkoi romahtaa. Vikaa etsittiin pitkään, kunnes eläinlääkäri löysi koteloitunutta heinää poskiontelosta. Siellä oli 16 kappaletta 5-7 sentin mittaisia korsia. Sen verran harvinainen juttu on kyseessä, ettei lääkärikään ollut moiseen törmännyt aiemmin. Kun vika vihdoin löytyi ja tulehdus hoidettiin, tamma alkoi virkistyä silmissä. Limakalvot paranivat putsaamalla ja huuhtelemalla ilman lääkitystä. Jälkikäteen ollaan mietitty, että hevosen muuttuneen käytöksen perusteella ongelmat saattavat juontaa toukokuun alkupuolelle asti. Vikaa vain haettiin vielä silloin vääristä paikoista. Kesällä hellejakson aikaan Stoneisle Ocean meni viideksi viikoksi uintitreeniin Nisosen Ollille ja Matille. Se teki hevoselle selvästi hyvää ja kotiin palattuaan tamma on ollut yllättävänkin rauhallinen. Kun tilanne on ollut tämä, en ole myöskään halunnut kuumentaa hevosta ajamalla kovia harjoituksia. Siksi minulla on nyt hassu jännitys päällä startin alla, kun en tiedä, millainen Stoneisle Ocean on kilpailupäivänä ja -tilanteessa aiemmasta radikaalisti poikkeavan valmistautumisen jäljiltä. Aiemmin hevonen on vienyt itse treeneissä niin reippaasti, että on voinut olla aika varma sen vireestä, mutta nyt on ajettu mahdollisimman rauhallisesti. Sijoitustavoitteita ei tällä kertaa ole, minulle riittää kunhan näen millä mallilla tamma on. Stoneisle Ocean voi voittaa tai olla viimeinen. Hevosen luokka ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään ja kilpaa lähdetään ajamaan kuten ennenkin ilman kenkiä sekä jenkkikärryt perässä. Jos kaikki menee hyvin, kautta jatketaan harvakseltaan starttaillen ja mahdollisesti käydään myös Ruotsin puolella. Pidemmän tähtäimen tavoite on se, ettei hevosen tarvitsisi enää todistella mitään kenellekään ensi keväänä, vaan sitä kutsuttaisiin mukaan kilpailuihin.
(Isto Kuisma)