Tallikommentit

 


10  Helkan Terttu 
Toissa kerralla hevonen oli tosi huono, mutta Kaustisella tamma teki asiallisen juoksun. Takarivistä Helkan Terttu pystyy menemään 31:n pintaan. Odotukset on puolenvälin paikkeille.
(Juha-Matti Paavola)


J.A. Priscilla 
Hevoseni ovat olleet kilpailematta, koska katkaisin jalkani. Minulla oli kipsi kuusi viikkoa, ja hevoset olivat treenaamatta seitsemän viikkoa. J.A. Priscilla oli aika hyvä syyskuun starteissaan. Mikkelissäkin se olisi voittanut matkan jatkuessa. Nyt sillä on niin huono lähtöpaikka, että olen hyvin tyytyväinen, jos hevonen on viiden sakissa, ja kaikki muukin otetaan vastaan. Tamma on kyllä ehdottomasti tulosriviään parempi.
(Juhani Aaltonen)


Marvel Neat 
Hevosella oli vähän kaikenlaista harmia nuorempana, minkä takia se on nyt vasta näin vanhempana päässyt vauhtiin. Siltä murtui 4-vuotiaana polvi ja 6-vuotiaana sen selkä rupesi reistaamaan. Oikean hoidon jälkeen tamman selkä on pysynyt terveempänä. Sille on annettu laserhoitoa. Välillä kyllä kävi mielessä, että tuleekohan Marvel Neatin kanssa enää mitään, mutta olen jaksanut yrittää, kun se on vielä niin mukava hevonen. Tamma rupesi viime syksynä palkitsemaan työn. Tammaa ajaa ensimmäisen kerran vieras kuski, koska korttini ei vielä riitä näihin Toto75-lähtöihin. Pitäisi olla 50 starttia, mutta minulla niitä on vasta nelisenkymmentä. En ole huomannut, että Marvel Neatin ajamisessa olisi mitään sen erityisempää huomioitavaa, mutta onhan ajaminen aina tietysti helpompaa tutulla hevosella. Vaikka tamma on mennyt viime kilpailuissaan varmasti ravia, laukankin mahdollisuus on aina olemassa. Syksyllä hevonen laukkasi kerran Seinäjoella volttilähdön viitosradalta, jolta se piti kääntää jyrkästi menosuuntaan. Juoksupaikalla ei ole Marvel Neatille niin suurta väliä. Se on juossut viime voittonsa kuolemanpaikalta, mutta ainahan sitä selkäjuoksua toivoisi. Sille on tuntunut jäävän voitoissaan vielä varaa. Odottelen Marvel Neatilta pärjäämistä, eikä voittokaan yllättäisi, mutta on siellä muitakin hyviä hevosia juoksemassa. Toto75-lähdössä sen vastus kovenee aikaisemmasta.
(Kirsi Huhmarsalo)


Questionmark Me 
Ruuna pystyy lähtemään tosi lujaa, mutta sillä on satsatessa pieni laukkariski alussa. Jos kaikki menee kuitenkin kommelluksitta, odotan hevosta ihan kärkeen. Questionmark Me sai syksyn ensimmäisestä helposti tulleesta voitostaan itseluottamusta ja on ollut sen jälkeen jatkuvasti hyvä. Hevonen teki tosi hyvän juoksun keskiviikkonakin Vermossa.
(Olli Koivunen)


J.A. Ninja 
Tamma on ollut samasta syystä tauolla kuin J.A. Priscillakin. Siinä ei ole ollut mitään vikaa. J.A. Ninja on ollut aika pirteän tuntuinen ja se on ollut aina aika hyvä suoraan tauoltakin. Tämä on tamman ensimmäinen maili, mutta sillä on ihan hyvin vauhtiakin. Kerran se avasi ja lopetti Teivon voittojuoksussaan 11-vauhtia ykkösradalta. Nytkin sillä on ihan hyvä lähtöpaikka. Odotan siltä hyvää juoksua, mutten usko sen yltävän ihan kärkeen asti.
(Juhani Aaltonen)


Capo The Eemil 
Vaikka hevosen sijoitukset ovat vähän heikentyneet, sen kunnossa ei ole mitään vikaa. Sillä on nyt kuitenkin niin huono lähtöpaikka maililla, että se vaatii paljon tuuriakin.
(Mauno Mäntylä)


Ingrosso 
Ruuna oli huono viime startissaan, minkä jälkeen se jäi huoltotauolle. Sen vanhoja vikoja piti taas hoitaa. Ingrosson kanssa ei ole käyty radalla, mutta vetoja sillä on otettu kotona. Lähtö voi olla olla tähän paikkaan turhan kova, mutta hevonen on ollut välillä yllättävänkin hyvä suoraan tauolta. Sillä on hyvä lähtöpaikkakin, mutta usein on käynyt niin, että kun sen kanssa on lähdetty ykkösradalta toiveikkaana matkaan, sen juoksu ei olekaan onnistunut. Sisäratajuoksuista on hevoselle kyllä hyötyä. En osaa oikein odottaa mitään sijoitusta, vaan olen tyytyväinen, jos Ingrosso tekisi hyvän juoksun ilman laukkoja. Se ei ole hokkikengillä parhaimmillaan.
(Taija Mäki-Mustapää)


Capo The Amour 
Hevonen jäi marraskuun alussa tauolle kenkäpakon takia. Vähän epäilimme, kuinka hyvin kengittä kulkenut hevonen menisi kengillä, mutta ei niistä varmaankaan älyttömästi haittaa ole. Capo The Amourin piti aloittaa jo kuun alussa Forssassa, mutta se polkaisi tarhassa pienen vekin jalkaansa ja joutui jäämään pois. Isosta vaivasta ei ollut kysymys. Hevosen vire on hyvä ja varmaan aika samanlainen kuin syksylläkin, mutta silläkin on huono lähtöpaikka. Seinäjoen radalla ei tulla niin vain tuollaiselta paikalta. Jos ruunan juoksu kuitenkin onnistuu, sillä on mahdollisuudet vaikka mihin.
(Mauno Mäntylä)


Roberto Diver 
Ruuna on monipuolinen tosi hyvä hevonen, jolle meidän treenisysteemimme ovat sopineet hyvin. Se pääsee kovaa ja jaksaa mennä. Roberto Diver on pystynyt myös jättämään muita lopussa - välillä kuin seisomaan. Viimeksi se teki samalta lähtöpaikalta ihan jäätävän juoksun, jossa aloitti 11-vauhtia ja lopetti 12-vauhtia. Se oli hevosen paras esitys. Ruuna pystyy vieläkin parempaan ja se tekee varmasti taas vastustajien tehtävän vaikeaksi.
(Ossi Nurmonen)


Fade To Jam 
Hevonen on ollut viime aikoina asiallinen huonoilta lähtöpaikoilta, sillä 11-numerolla startatessa tuurilla on suuri merkitys lopputuloksen kannalta. Jyväskylässä Fade To Jam tuli neljänneksi ja oli asiallinen. Hyvällä juoksulla hevonen pystyy nousemaan lähdössä kuin lähdössä korotetulle rahasijalle.
(Juha-Matti Paavola)


Tessa's Devil 
Hevonen jäi loppukesällä tauolle, koska sen kivespussiin piti tehdä operaatio. Tessa’s Devil ikään kuin ruunattiin uudelleen. Sen kanssa lähdimme ihan pärjäämään tauon jälkeen Kuopiossa, mutta juoksu meni siellä kuten meni takarivistä. Hevonen jäi lopulta ajamattomaksi. Paluustartista tulikin sille vähän liian helppo. Nyt vastus on tosi kova, ja Tessa’s Devilillä on vähän huono lähtöpaikka. Ruuna on kunnossa, ja sille pitää vain saada kunnon startteja. Olen tyytyväinen, jos se on viiden sakissa.
(Ossi Nurmonen)


Ellin Sisu 
Fysiikan lait taisivat vähän tulla hevosta vastaan Jyväskylän startissa. Minut yllätti, että paaluhevoset avasivat kierroksen 25,5-vauhtia. Ellin Sisu juoksi ensimmäisen lenkin 40 metrin takamatkalta 22-kyytiä, mikä saattoi jo vähän tyhjentää sitä. Uskon, että kilpailu kuitenkin palveli oritta hyvin Seinäjoen lähtöä varten. Sillä on ollut kaikki hyvin harjoituksissa. Takarivin paikka on vähän huono Ellin Sisulle, joka ei osaa vielä kovin hyvin juosta toisten takana. Onneksi nopea Pyörylän Paroni lähtee sen edestä, ja toivottavasti Antti (Teivainen) päästäisi Ellin Sisun vaikka keulaan. Jos ori taas jäisi painamaan kuolemanpaikalle, se hyödyttäisi muita. Minulla on ihan hyvät odotukset lauantain kilpailusta.
(Pauli Raivio)


10  Bret Boko 
Ruuna jatkaa hyvässä kunnossa. Nyt sillä on takarivin lähtöpaikka, mistä se joutuu juoksemaan takana. Bret Boko kyllä tulee takaakin, mutta mihinkään kuolemanpaikalle sitä ei voi matkalla kierrättää. Sen takia matkavauhdilla on merkitystä sijoitukseen. Uskon Bret Bokolla kuitenkin olevan mahdollisuudet pärjätä siinä missä muillakin.
(Markku Nieminen)


11  Shadow Of Brisbane 
Hevonen ei ollut viime voitossa aivan parhaimmillaan, mutta siitä ei pidä huolestua. Ruuna on ollut aina vähän sellainen, että se voi tehdä välillä tavallisemman juoksun, mutta olla seuraavaksi taas terävämpi. Aina se kuitenkin antaa sen, mihin sinä päivänä pystyy. Seinäjoen juoksunkulku ei ole ihan helposti ennustettavissa, ja se voi olla meille haastavakin huonolta lähtöpaikalta. Jos kaikilla niillä hevosilla, joilla kuuluisi ajaa sisälle, tehdään niin, voimme päästä etenemään melko hyvinkin selissä. Muussa tapauksessa saattaa sen sijaan tulla hankaluuksiakin. Yksi vaihtoehto on ajaa johtavan rinnalle, mutta Shadow Of Brisbane on tehnyt siltä paikalta parhaat juoksunsa silloin, kun on jäänyt suoraan sinne. Jos se on pitänyt kierrättää kuolemanpaikalle, se ei ole välttämättä ollut yhtä hyvä. Uskon ruunan joka tapauksessa olevan yksi niistä hevosista, jotka pystyvät ihan kärkeen.
(Olli Koivunen)